След изолацията: Круизите се разпродават за седмици и с година напред

Индустрията е загубила над 30 милиарда

01.03.2021 | 12:40 Редактор: Никола Симеонов
След изолацията: Круизите се разпродават за седмици и с година напред

След една година изолация и блокади, четири месеца на кораб изглеждат доста добре за супер феновете на круизите.

Пандемията от Ковид-19 бе в разгара си през юли 2020, когато Viking Ocean Cruises отвори резервационните си книги за 136-дневен маршрут на круиз. Отпътуването за Коледа 2021 г. се продаде за седмици. През декември, в разгара на втора вълна, компанията отвори втори круиз за същия период. Той също бързо се разпродаде, пише Bloomberg.

Компанията не се затрудни да запълни два от своите почти идентични кораба Viking Star и Viking Neptune с 930 пътници, въпреки че границите на двете дузини държави, които са планирани за посещение остават до голяма степен затворени за международни посетители.

"Очакваме да отворим следващата възможност колкото се може по-бързо“, казва Ричард Марнел, изпълнителен вицепрезидент по маркетинг за Viking.

Въпреки ужасните условия на круизната индустрия през последната година - или може би заради тях - околосветските круизи се планират да се проведат след една година или повече.

Тези резервации, които могат да струват от около 50 000 долара на двойка в стандартни стаи до стотици хиляди долари в апартаменти от първа класа, представляват рядък проблясък на надежда за индустрия, която е загубила над 30 милиарда долара и продължава да бъде жертва на несигурността.

Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията в момента считат круизите за "много високо ниво“ на риск от заразяване с Ковид-19 и препоръчват на пътуващите да ги избягват. Към днешна дата повечето линии са отменили плаванията до юни и дори тази времева линия изглежда оптимистична.

Вижте още по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
качват се само баби
преди 3 седмици
Тази индустрия трябва да бъде заличена. По корабите се нагледах на простотия. Имат военна култура и слагат пагони на разни главни чистачки и прости готвачи да тормозят и унижават хората. Пълни селяни са...Всяка домакиня може да готви, а по тези кораби разни мърляви готвачи се изживяват като богове и тормозят останалите. Само на простаците с пагони им дава самостоятелни стаи и имат привилегии да общуват с гостите, а останалите са третирани като роби. Сигнализирай за неуместен коментар