6 плода, на които да заложите по време на диетата си

Не всички са подходящи, когато искаме да отслабнем

18.02.2021 | 18:26 Редактор: Ралица Братанова
6 плода, на които да заложите по време на диетата си

Плодовете са важна част от ежедневното ни хранене, дори когато спазваме диета. Понякога се объркваме в изготвянето на своя диетичен план и смятаме, че всеки плод е подходящ за отслабване.

Някои плодове са с по-високо съдържание на захар и въглехидрати и това не ги прави подходящи за консумация от всеки, който иска да свали излишни килограми, предупреждават от Az-jenata.bg.

Затова е добре да избираме такива, които съдържат по-малко въглехидрати и нишесте. 

Хапвайте киви

Кивито е един от най-подходящите плодове, когато искате да отслабнете. В 100 г плод се съдържат около 14 грама въглехидрати. Освен това кивито е богато на витамини К, Е и С, минерали като калий, фосфор и мед.

Сини сливи

Още едни плодове с малко въглехидрати, които може да добавите към вашата здравословна диета. Пресните плодове съдържат около 11 грама въглехидрати за 100 грама плод. Сините сливи са богати на фибри, калий, витамини. За предпочитане е да ги консумирате свежи, а в сушен вид не прекалявайте с консумацията им.

Добавете авокадо към менюто си

Авокадото е богато на полезни мазнини, а в 100 г от него се съдържат около 8 грама въглехидрати. Това го прави идеално за здравословна диета, тъй като засища, мазнините в него спомагат за топенето на излишните такива и дава енергия. Авокадото е добър източник и на фибри.

Грейпфрут

Един от най-добрите плодове за топенето на излишните мазнини. Засилва имунитета, защото ни осигурява антиоксиданти като витамин С и А, както и от фибри, калий. В 100 грама плод се съдържат около 8 грама въглехидрати.

Ягоди

Те са добър избор на плодове с ниско съдържание на въглехидрати. Ягодите са богати на важни антиоксиданти, витамин С, фолиева киселина, манган, калий, калций. В 100 грама плод се съдържа около 7 г въглехидрат.

Малини и други горски плодове

Имат малко калории и ниско съдържание на въглехидрати. Горските плодове като малини, къпини, боровинки са с високо съдържание на витамин С, фибри, витамин А, магнезий, калий, калций.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК