Защо е важно да пием вода с лимон?

Тя хидратира тялото и предотвратява загубата на течности

11.02.2021 | 11:34 Редактор: Искра Ангелова
Защо е важно да пием вода с лимон?

Пиенето на вода е от съществено значение за здравето. Недостатъчното количество вода води до лека и тежка форма на дехидратация, която затруднява всички важни функции в организма. Пиенето на вода с лимон обаче добавя още повече ползи за здравето.

Можете да я пиете сутрин като енергийна напитка за тласък на деня. Тя е прекрасен заместител на кафето, защото ободрява и събужда тялото.

Водата с лимон сутрин на гладно е прекрасно средство да алкализирате организма си отвътре, като това балансира pH-то и предпазва от редица заболявания.

Кои са основните ползи от водата с лимон?

Много високо съдържание на витамин С

Лимоните са прекрасни източници на витамин С. Водата с лимонов сок е наситена с важния витамин, който е антиоксидант и който се бори със свободните радикали в тялото, намалявайки риска от възпаления, сърдечносъдови заболявания, рак, преждевременно стареене на организма и кожата. Редовното пиене на вода с лимон може да помогне на имунната система да се справя по-добре с вирусите и настинките, съкращавайки времето за оздравяване.

Във водата с лимон се съдържат още важни витамини и минерали, като В комплекс, фолиева киселина, калий, калций, магнезий, желязо, фибри.

Прекрасен хидратант

Водата с лимон хидратира тялото и предотвратява загубата на течности. Ако сте навън през лятото в жегата или тренирате усилено в залата, водата с лимон ще предпази тялото ви от прекомерна загуба на течности. За много хора пиенето на вода не е любимо занимание, защото е безвкусна. Водата с добавен лимонов сок обаче дава съвсем друга ободряваща наслада.

За намаляване и превенция на камъни в бъбреците

Водата с лимон има алкален ефект. Тя противодейства на киселинната среда в организма, която е предпоставка за образуване на калциеви формации в бъбреците, жлъчния мехур, по зъбите. Редовното пиене на вода с лимон нормализира киселинно-алкалния баланс в организма и може да предотврати образуването на нови камъни.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК