Различната Елизабет II - самокритична, иронична и забавна

"Кралицата е много по-енергична у дома от това, което виждат хората", сподели кралският биограф Сали Смит

02.02.2021 | 09:45 Редактор: Искра Ангелова
Различната Елизабет II - самокритична, иронична и забавна

Кралица Елизабет II е известна със стоическия си характер, но се оказва, че тя има съвсем друга страна, която обществото не вижда.

"Кралицата е много по-енергична у дома от това, което виждат хората", казва кралският биограф Сали Смит пред списание People.

Тя е автор на книгата "Елизабет кралицата: Животът на съвременния монарх" и цитира източник от имението в Сандрингам, която споделя, че кралицата се смее доста често.

94-годишният монарх също така може да бъде изненадващо самокритична. Не след дълго след сватбата на принц Чарлз и принцеса Даяна през 1981 година, по телевизията се появява повторение на церемонията. Тогава кралицата е в Лондон и се забелязва на малкия екран. "О, ето го и моето дебело лице", е казала тогава Елизабет. 

И докато официалните портрети на кралица Елизабет често са сериозни и неемоционални, тя все пак знае как да се забавлява. По време на снимките, посветени на събитието "Diamond Jubilee" през 2012 година, монархът казва на фотографа Бари Джефри да не спира да снима, когато нарушава част от кралските норми.

Тя продължава да прави серия от пози, в които пъха ръцете в джобовете си или ги поставя на бедрата си, имитирайки стойките на професионални модели.

Четете цялата статия в www.tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК