Ще предаде ли трона кралица Елизабет на принц Чарлз?

Нито физическото, нито психическото ѝ състояние са в риск

01.02.2021 | 09:55 Редактор: Искра Ангелова
Ще предаде ли трона кралица Елизабет на принц Чарлз?

Кралица Елизабет II ще отпразнува своя 95-и рожден ден през април, но няма никакво намерение да се отказва от ролята си на монарх.

През последната година се заговори, че тя може да се откаже от трона, за да го даде в ръцете на принц Чарлз. Всички тези слухове обаче бяха разбити, след като източник от двореца заяви, че кралицата ще остане на власт колкото се може по-дълго. Засега тя се чувства добре и има възможност да ръководи делата си.

"Нито физическото, нито психическото ѝ състояние са в риск", казва източникът пред списание People. Всъщност, кралицата продължава да се грижи сама за своите животни – кучето Кенди и няколкото понита, които има в конюшнята. 

По време на изолацията от двореца споделиха няколко кадъра, на които се вижда как Елизабет II дори язди в градината си. Единственото, което се е променило е, че тя е заменила високите си коне с по-ниски понита, за да не стане инцидент, ако падне.

Макар Елизабет да продължава да работи въпреки пандемията и изолацията, източникът споделя, че сегашната ситуация ѝ се отразява добре. "На тези години съм сигурен, че не иска да изпитва онова напрежение, което носи пълният график с публични събития". 

Засега монархът изпълнява задълженията си чрез видеоразговори и организирането на много събития. "Възможно е това да е единствената ѝ почивка, която е получавала през живота си", допълва източникът.

Четете цялата статия в www.tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК