Какво превръща Сталоун в един от най-мразените актьори в Холивуд?

Филмът "Роки" напълно променя живота му

27.01.2021 | 12:25 Редактор: Радостина Димитрова
Какво превръща Сталоун в един от най-мразените актьори в Холивуд?

Силвестър Сталоун е един от най-популярните актьори в света. Безспорно той е създал култови роли и филми като режисьор и сценарист. Сталоун е един от малкото актьори от 90-те години, който продължава да гради кариера и днес.

Силвестър Сталоун не е от богато семейство – той сам достига върха на актьорската си кариера. Известен е с твърдия си характер, способността да отстоява позициите си – това е, което помага на Сталоун да се превърне в един от най-търсените актьори в Холивуд. В същото време именно тези качества предизвикват неприязън към него от други известни холивудски продуценти и негови колеги.

Филмът "Роки" напълно променя живота на актьора, осигурявайки на Силвестър Сталоун първите врагове в Холивуд. Слай сам написва сценария за филма "Роки". Сценарият се харесва на много известни студиа, които бяха готови да купят авторските права и да заснемат филма, пише БГНЕС.

Но Сталоун имал едно условие: той самият да играе главната роля. Отхвърляйки това условие, почти всички студиа отказват снимките, въпреки че за сценария си неизвестният на никого по това време Слай би могъл да получи около 400 000 долара.

Въпреки тежкото си финансово състояние, Сталоун отказва да продаде сценария. С течение на времето той намира студио, готово да заснеме филма при неговите условия. И когато "Роки" става суперхит, Слай изпадна в немилост за много големи фигури в Холивуд.

Сталоун е доста взискателен – няколко популярни актьори споделят, докато са били на снимачната площадка. Долф Лундгрен заяви, че по време на снимките на "Роки 4" е получавал заплахи за уволнение от Сталоун по 50 пъти на ден. В същото време Лундгрен твърди, че се е опитвал да направи всичко по начина, по който Сталоун иска – просто той постоянно не харесвал нещо.

Стивън Сегал отказа да се снима във филма "Непобедимите" с аргумента: "Някои колеги от снимачната площадка са ми просто отвратителни". Сегал не уточни за кого точно става дума, но американските медии веднага разбраха, че визира Силвестър Сталоун.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК