Германец превърна стар руски самолет в минихотел

Херберт е известен в цяла Саксонска Швейцария със своите изключителни идеи

25.01.2021 | 20:15 Редактор: Радостина Димитрова
Германец превърна стар руски самолет в минихотел

Германец направи минихотел от руския самолет АН-2, съобщава германският вестник Bild.

Германецът Ерик Херберт от Алтендорф си купил АН-2 с идеята частично да реконструира самолета и да го постави в двора си, превръщайки го в минихотел. Предприемачът планира да отвори съоръжението през лятото, а една нощ в кабината на руски самолет ще струва на гостите 399 евро.

Херберт е известен в цяла Саксонска Швейцария със своите изключителни идеи, отбелязват от редакцията, цитирани от "Фокус".

Както подчертава изданието, легендарният руски самолет е използван навсякъде в Източния блок. Копието, закупено от Херберт, е доставено от Полша и струва 5 хил. евро. Там машината е ремонтирана и лакирана, а вътрешното оборудване ще бъде взето на място, в Алтендорф.

Отначало властите били малко объркани относно начинанието на Херберт. Първо, те трябвало да уточнят как да бъде класифициран самолета в задния двор на германеца - като каросерия, градинска беседка или подслон.

"Сега обаче са получени всички разрешителни. Можем да започнем с преустройството", увери Херберт пред журналисти на Bild.

Електрически мотор ще бъде доставен на място.

"За да се въртят витлата", обясни германският предприемач.

Кокпитът също ще бъде възстановен в съответствие с оригинала. Според плана на Ерик Хърбърт всичко трябва да е готово за лятото и тогава той ще може да отвори "руския си самолет като минихотел".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК