Грета Тунберг за Тръмп: Има вид на стар и щастлив човек

Междувременно Макрон приветства САЩ по повод встъпването в длъжност на Джо Байдън

20.01.2021 | 22:30 Редактор: Юлия Христова
Грета Тунберг за Тръмп: Има вид на стар и щастлив човек

Каквото повикало, такова се обадило - шведската екоактивистка Грета Тунберг изглежда изпраща напускащия поста президент на САЩ Доналд Тръмп с туит с  реторика, каквато той използва по-рано.

При напускането му от Белия дом тя написа в Twitter в сряда: "He seems like a very happy old man looking forward to a bright and wonderful future. So nice to see!" (Той има вид на стар и много щастлив стар човек, който е нетърпелив да открие едно бляскаво и невероятно бъдеще. Колко е хубаво да се види това!). 

С текста тя публикува снимка на Тръмп, който се качва на президентския хеликоптер пред Белия дом. Тръмп беше използвал почти същата формулировка за Грета Тунберг в по-ранен туит: "Тя изглежда като много щастливо младо момиче, което очаква с нетърпение светло и прекрасно бъдеще. Толкова е приятно да се види!", написа той през 2019 г., след като тя изнесе много емоционална реч пред ООН в Ню Йорк.

Междувременно френският президент Еманюел Макрон приветства САЩ по повод встъпването в длъжност на президента Джо Байдън в Парижкото споразумение за климата. "Добре дошли обратно“, написа Макрон в Twitter.

Цялата статия четете на  investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК