Кръвоизливи под ноктите може да са знак за висок холестерол

Чайове от липов цвят, корени от глухарче, ленени семена помагат за нормализирането му

20.01.2021 | 15:08 Редактор: Ивет Арабова
Кръвоизливи под ноктите може да са знак за висок холестерол

Ивиците по ноктите са идентифицирани като знак за сериозни здравословни проблеми. Високите нива на холестерол често не причиняват никакви симптоми, но в редки случаи състоянието може да бъде установено от състоянието на ноктите.

Вестник "Експрес" скоро публикува данни на Американската дерматологична асоциация, която е изследвала появата на тъмни ивици по ноктите.

Повечето от холестерола се произвеждат в организма (в черния дроб, тънките черва, надбъбречните жлези) и само една четвърт идва от храната. Високите нива на холестерол водят до запушване на кръвоносните съдове. В резултат на това човек може да образува кръвни съсиреци, които водят до ужасни последици и дори смърт, предава БГНЕС.

Нормата на холестерола в кръвта е в рамките на 5,2 mmol / l. За да следите този параметър, трябва редовно да давате кръв за анализ. За да нормализирате холестерола в кръвта, можете да използвате различни чайове - липов цвят, корени от глухарче, ленени семена. Препоръчват се и сурови зеленчуци и плодове, чесън, канела и куркума. Главното е да се ограничат животинските мазнини, сладкишите и хлебните изделия.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК