Посолството ни в Скопие зарадва с подаръци българчета и македончета

Стриктно бяха спазени ограничителните мерки

30.12.2020 | 10:40 Редактор: Тодор Петров
Посолството ни в Скопие зарадва с подаръци българчета и македончета

Посолството на България в Скопие направи дарение за деца от Република Северна Македония в рамките на проекта "Български коледни празници", който се реализира с финансовата подкрепа на МВнР.

140 коледни пакети с лакомства и училищни пособия за деца в Скопие на основно училище "Д-р Златан Сремац", Дома за рехабилитация на деца и младежи, Дома за деца с възпитателни проблеми и поведение, Детската белодробна болница "Козле" и Дневен център за деца със синдром на Даун "Доза щастие" бяха раздадени на 29 декември 2020 г. 

Пакетите бяха предадени от българския посланик в Република Северна Македония Ангел Ангелов и неговата съпруга Биляна Ангелова. Благодарност за хуманния жест бе изразена от представителите на съответните институции и присъстващите деца. 

Събитието е израз на последователната подкрепа от страна на посолството за уязвими обществени групи в Република Северна Македония и на установеното дългогодишно сътрудничество с по-голямата част от бенефициентите, съобщиха от МВнР.

Дядо Коледа раздаде пакети с лакомства на деца от българската общност в посолството ни в Скопие. Събитието се проведе при стриктно спазване на ограничителните мерки, наложени във връзка с разпространилата се пандемия от Ковид-19.

Снимки: МВнР

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК