Даряваме ваксини срещу Ковид-19 на Северна Македония

"Правим го с чисто сърце и без задкулисия", подчерта премиерът Борисов

22.12.2020 | 13:31 Редактор: Ивет Арабова

Правителството отпуска близо 184 милиона лева помощ за болниците, за осигуряването на ваксини и за допълнителни количества от медикамента "Ремдесивир".

България ще дари Ковид ваксини и на съседните държави от Западните Балкани. Това стана ясно на днешното заседание на Министерския съвет.

"Тази криза ни научи на солидарност, научи ни, че трябва да си помагаме, че трябва да бъдем добри приятели и съседи, защото само заедно можем да решаваме проблемите", каза здравният министър на Северна Македония Венко Фелипче.

"След подписването на конкретните споразумения стартираме процес за договаряне на количества ваксини за гражданите на Северна Македония" обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов.

"Правим го с най-чисто сърце и без задкулисия, а за здравето на нашите най-близки съседи", подчерта премиерът Бойко Борисов.

Той изрази надежда догодина да се намерят решения на проблемите, за да върви Северна Македония по пътя към ЕС. А от началото на следващата година България ще започне да получава природен газ от Азербайджан, стана ясно още на правителственото заседание. 

На първи януари ще започнат доставките на азерски газ през Гърция, заяви премиерът. Той уточни, че решението е временно, докато бъде изграден интерконекторът.

Вижте повече в репортажа на Надя Хамдан.

Снимка: Правителствена пресслужба

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК