Шеги в социалните мрежи: Ваксините в бусове за колбаси събудиха въображението

Пътят на дозите беше проследен внимателно от интернет потребителите

26.12.2020 | 19:35 Редактор: Радостина Димитрова

Пристигането на ваксините у нас се превърна в новина номер едно и в социалните мрежи. Пътят на дозите беше проследен внимателно от интернет потребителите, които останаха изненадани от използването на бусове за колбаси.

След като от Pfizer и BioNTech съобщиха, че ваксината срещу коронавирус трябва да се съхранява при минус 70 градуса, държавата започна да въоръжава регионалните здравни инспекции с хладилници. 

"Всички помещения, в които се поставят ще бъдат пригодени, там където е необходимо, за да влязат тези хладилници", каза проф. Ангелов.

Така обаче помещението в Бургас се оказа тясно и се наложи да се разбие вратата, за да може хладилникът да влезе. 

Социалните мрежи попитаха защо хладилникът е обърнат на обратно, но властите уточниха, че това не е хладилникът, а празният кашон.

Потребителите отбелязаха, че по същото време японски космически апарат е доставил проби от астероид, Китай е успял да събере проби от луната, а космическият апарат на американската SpaceX се е скачил с Международната космическа станция.

На този фон от Военномедицинската академия в София успокоиха, че техният хладилник е поставен правилно.

А хладилникът за ваксини в Пловдив днес обърка дори премиера.

И след като хладилниците бяха инсталирани, дойде време и ваксините да пристигнат. В София те бяха докарани с хладилен камион брандиран с пингвини. А в Пловдив бусът за колбаси, превозващ ваксините, ни върна в епохата на социализма.

Социалните мрежи реагираха със забавни снимки, коментари и колажи.

Но не само у нас ваксините развълнуваха уеб пространството. В Хърватия шефът на ваксинационния щаб си направи селфи, седнал върху кашона с ваксините.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК