Ранчото Neverland на Майкъл Джексън продадено за 22 млн. долара

Имотът с площ от близо 11 хил. декара първоначално бе обявен за продажба за 100 млн. долара

26.12.2020 | 10:00 Редактор: Юлия Христова
Ранчото Neverland на Майкъл Джексън продадено за 22 млн. долара

Ранчото Neverland на покойната поп звезда Майкъл Джексън е продадено на инвеститор милиардер за една четвърт от първоначалната си офертна цена, предава ВВС.

Рон Бъркъл, който е бивш приятел на Джексън, купил неотдавна имението в Лос Оливос, щата Калифорния, съобщи негов говорител. Той платил 22 млн. долара за Neverland, съобщава Wall Street Journal.

Имотът с площ от близо 11 хил. декара първоначално беше обявен за продажба за сумата от 100 млн. долара през 2015 г.Оттогава Neverland, северно от град Санта Барбара, беше обявяван за продажба и изтеглян от пазара, като за последен път беше предложен миналата година на цена от 31 млн. долара.

Джексън плати около 19,5 млн. долара за имението, кръстено на измислен остров, където децата никога не порастват в романа "Питър Пан“ на Джеймс Матю Бари.

Изпълнителят на Thriller купи Neverland през 1987 г., като го превърна в свой дом в разгара на славата си. Той направи ранчото комплекс за забавления, като построи зоологическа градина и панаир, където редовно забавляваше децата и техните семейства.

През 90-те години на миналия век и първото десетилетие на новия век Neverland се превърна в център на различни разследвания по обвинения срещу Джексън в сексуално посегателство върху деца. Той отричаше твърденията на прокурорите в Санта Барбара, че е използвал Neverland като фантастичен свят, за да привлича малки момчета.

През 2005 г. Джексън беше съден и оправдан по обвиненията, че е злоупотребявал с 13-годишо момче в ранчото. Изпълнителят не се завърна в Neverland след това. Четири години по-късно, през юни 2009 г., той почина в друг свой дом в Лос Анджелис след спиране на сърцето заради свръхдоза лекарства.

Цялата статия четете на investor.bg

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК