Майкъл Джексън в тайния си дневник: Боя се, че някой опитва да ме убие

Кралят на попа имал планове да печели 20 милиона долара седмично малко преди да умре

12.07.2020 | 11:00 Редактор: Ивет Арабова
Майкъл Джексън в тайния си дневник: Боя се, че някой опитва да ме убие

Таен дневник на Краля на поп музиката Майкъл Джексън разкрива интересни и шокиращи негови намерения и опасения дни преди да умре. Музикалната легенда е искал да бъде “обезсмъртен” преди смъртта си през 2009 година.

Изпълнителят на хита "Били Джийн” – който почина през юни 2009 г. от инфаркт – пише в тайния си дневник, че е “най-великият” и иска да бъде запомнен завинаги като Чарли Чаплин и Уолт Дисни.

Откъси от книгата "Лош: Безпрецедентно разследване на скритото около Майкъл Джексън“, получена от "Мирър“, разкриват, че певецът – който беше едва 50-годишен, когато почина – разкрива също планове да печели 20 милиона долара седмично малко преди да умре. Той е смятал да прави концерти с "Цирк дю Солей“, да подпише търговска сделка с Nika, както и да участва в холивудски филми и да организира концерт в лондонската "O2 Arena“, предава БГНЕС.

В дневника Майкъл също споделя притеснения относно своя екип от мениджъри и друг персонал, след като е разкрил, че има желание да започне да подписва собствените си чекове с по-големи суми сам. Той пише: „Вече искам да подписвам всички чекове над 5000 долара сам. Наех счетоводител, на когото вярвам, и адвокат, с когото смятам да се срещна.” Дневникът разкрива и за моменти на параноя на Майкъл, като той пише, че се страхува от “зли хора навсякъде”.

"Боя се, че някой се опитва да ме убие. Зли хора навсякъде. Искат да ме унищожат и да вземат моята издателска компания”, споделя музикалната икона.

Авторът на книгата и разследващ журналист Дилън Хауърд казва: "Макар и фактите за смъртта на Майкъл да не разкриват самоубийство, те със сигурност разкриват изтощен човек, който бавно се е самоубивал чрез употреба на успокоителни. А онези, които го са го заобикаляли, са се възползвали от неговата безпомощност”.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК