Ванеса Брайънт обвинява майка си във финансово изнудване

"Тя беше баба, която беше издържана от мен и от зетя си", сподели съпругата на Коби

22.12.2020 | 18:30 Редактор: Искра Ангелова
Ванеса Брайънт обвинява майка си във финансово изнудване

Ванеса Брайънт обвинява майка си, че се опитва да изнудва семейството за финансова издръжка след преждевременната смърт на Коби Брайънт.

Според съдебните документи, подадени във вторник в Калифорния, 68-годишната София Лейн съди дъщеря си Ванеса за финансова подкрепа, като твърди, че е работила неплатено като "дългогодишен личен асистент и бавачка" за семейство Брайънт. Лейн добавя, че преди смъртта си на 26 януари 2020 година, 41-годишният Коби е обещал да се грижи за свекърва си до края на живота ѝ.

"За съжаление, обещанията на Коби не видяха бял свят, тъй като той вече е починал, а Ванеса Брайънт предприе всяка възможна стъпка, за да отмени думите на съпруга си", се казва в подадения иск. В официално съобщение до списание People, Ванеса, която загуби и 13-годишната си дъщеря Джиана в катастрофата с хеликоптер, убила съпруга ѝ и още седем души, заяви, че майка ѝ се опитва да намери начин, по който финансово да изнудва семейството и да се възползва от трудната ситуация, в която то се намира.

"Издържала съм я в продължение на 20 години и тя никога не е била личен асистент нито на мен, нито на Коби, нито пък е била бавачка", казва Ванеса. Тя добавя, че винаги тя е отглеждала четирите си дъщери – Джиана, Наталия (17), Бианка (4) и Капри (18 месеца). Съпругата на Коби казва, че през последните две десетилетия София е живяла в близост до семейството, като всичките разходи са се поемали от дъщеря ѝ. "Тя твърдеше, че няма никакви пари и не може да си купи дом след развода."

Ванеса споделя, че заедно с Коби са решили да не приемат София в дома си, а да ѝ осигурят жилище в същия квартал, за да бъде близо до тях. По този начин тя е имала възможност да се среща с внучките си и да ги гледа от време на време, но никога не е работила като бавачка. "Тя беше баба, която беше издържана от мен и от зетя си". Според нея, майка ѝ иска да я таксува по 96 долара на час, твърдейки, че е работила 12 часа на ден в продължение на 18 години като бавачка на четирите момичета.

Четете цялата статия в www.tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК