За първи път от 400 г.: "Велико съединение" между Юпитер и Сатурн

Астролозите предричат редица промени в социален план през новата година

21.12.2020 | 19:44 Редактор: Ивет Арабова

За първи път от 400 години двете най-големи планети в Слънчевата система – Юпитер и Сатурн, се намират в най-близката си позиция. Астрономите наричат явлението "велико съединение“. Това ни дава усещането за рядкост на събитието, което не е просто веднъж в живота, а в историята, откакто е открит телескопът. След тежката 2020 година небесното явление Витлеемска звезда носи надежда за положителна промяна. 

Уникалното явление можеше да се наблюдава от България на югозападния хоризонт. То ще е видимо още няколко дни. В София десетки столичани опитаха да гледат явлението от Витоша, за съжаление облаците им попречиха.

"Този днешен съвпад на 21 декември именно между тези две тежки планети – Сатурн и Юпитер, ще донесе развръзката, кулминацията на тази цяла година. И всеки един от нас е много хубаво да се обърне към себе си и към семейството си и да разбере всъщност кои са най-важните духовни ценности", препоръчва астрологът Цветелина Каменова.

"Да, може би ще се развиват принципите на дистанцията, от които в момента всъщност нашето общество страда, но това е нещо съвсем естествено“, смята астрологът Антоанета Салфидж. 

Преходът между старото и новото вече започна. Новата година ни е подготвила редица промени в социален план, казват астролозите. 

"От нас зависи да се ориентираме към новите ценности и да се ориентираме и да започнем да ги усвояваме. Да почнем да градим буквално нови ценности, нова ценностна система. Това е процес – не е от днеска за вчера, а ще е процес дълъг. Както казах – 14, 18, 27 години“, коментира нумерологът Ели Маринова. 

Съвпадът на Сатурн и Юпитер във Водолей провокира всеки да потърси месията вътре в себе си и да повярва в новите възможности за социализация. 

"За всички хора, които са положили труд, които са посели своите семенца, 2021 г. ще бъде изключително позитивна и ползотворна", каза астрологът Цветелина Каменова.

Вижте повече в репортажа на Емилия Ангелова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК