Кои са най-добрите чайове за отслабване?

Ускоряват метаболизма и топят мазнини

17.12.2020 | 21:17 Редактор: Ралица Братанова
Кои са най-добрите чайове за отслабване?

Ако не обичате чай, една от най-добрите причини да започнете да пиете по-често е отслабването. Почти всеки човек има несъвършенства и натрупани тлъстинки, от които иска да се отърве. Редовната консумация на чай би могла да ви помогне да се справите с тази нелека задача. Чудодейните ефекти на чайовете са много.

Според healthline.com, някои видове чай са шампиони в приноса си за отслабването и стимулирането на метаболизма. Сред тях са китайският традиционен ферментирал чай, чаят улонг/оолонг, които ускоряват изгарянето на мазнини в тялото, пише Az-jenata.bg.

The National Library of Medicine публикува проучване, според което пиенето на чай улонг/оолонг ежедневно в продължение на 3 дни може да изгори с до 281 калории повече в сравнение с пиенето на чиста вода.

Друг чай, който заслужава специално внимание и който има много добри ефекти в изгарянето на мазнини и отслабването, е китайският ферментирал черен чай пу-ер. Според Healthline, съществуват редица изследвания, които показват положителните ефекти в отслабването от приема на екстракт от пу-ер.

Що се отнася до приема му под формата на чай проучванията не са така мащабни, но се предполага, че този вид китайски чай има немалко ползи в тази посока. Чаят пу-ер се свързва с намаляване на холестерола, борбата с оксидативния стрес в организма благодарение на антиоксидантите в състава си, регулиране на кръвната захар, пише vertwellhealth.com.

Кой е шампионът на чайовете за отслабване?

Всеки чай има редица ползи за здравето. Повечето от тях допринасят и в изгарянето на мазнини. Дори добре познатият чай от лайка, който познаваме главно като чай с успокояващи свойства, може да допринесе в отслабването.

Един вид чай обаче се откроява като особено ефикасен в отслабването и това е зеленият чай. Той има способността да намалява възпалението в тялото, да неутрализира оксидативния стрес и да подпомага редукцията на теглото. Пиенето на зелен чай всеки ден в комбинация със здравословен режим на хранене може да помогне в по-бързото разграждане на излишните мазнини, пише today.com.

Проучване от 2008 година показва, че хората, които пият зелен чай всеки ден в продължение на 12 седмици са отслабнали средно с около 3,300 кг за периода. Проучването показва, че редовната консумация на зелен чай може да ускори метаболизма за продължителен период от време.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК