Първи опити на театрална сцена за учениците от Английската гимназия в Русе

Курс по изграждане на публичен образ подготвя младите за бъдещото им професионално развитие

07.12.2020 | 21:05 Редактор: Радостина Димитрова

Ученици от Английската гимназия в Русе с първи опити на театрална сцена и пред камера.

Курс по изграждане на публичен образ подготвя младите за бъдещото им професионално развитие. Използвани са техники от сценичните изкуства за създаване на въздействащ образ и поведение пред публика.

Анна и Зара са ученички от 10-и и 11-и клас. Анна иска да учи археология, а Зара да се развива в сферата на изкуството. Събира ги техният стремеж към новите неща. 

"Аз съм човек, който не обича да стои на едно място, да се занимава с едно нещо. За мен всяка година е година, в която да пробваш нови неща. В която да се развиваш в различни сфери", сподели Анна. 

Курсът подготвя учениците за изграждането на тяхното публично поведение в различните сфера от тяхното развитие. СНХ: Ивайло Ненов – актьор - "Опитвахме се да изградим у тях т.нар. soft skills, умения, които ще са им необходими в почти всички сфери в живота оттук нататък, защото рано или късно на всеки му се налага да говори пред публика", коментира актьорът Ивайло Ненов. 

За да създадат тези умения, лекторите в обученията са използвали техники от сценичните изкуства.

Учениците са завършили курса, като са придобили ценни знания и умения. 

"Научих, че трябва не само да гледам себе си, но и да съм много наблюдателна за хората около мен.  Защото когато наблюдаваш хората около теб, особено когато те са талантливи и имат и те добри идеи, научаваш много за себе си", посочи Зара. 

Организаторите планират да създадат още импровизационен спектакъл и театър, насочен към незрящите.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК