Как да преборим скуката и умората от дългата връзка?

Ако не вземете мерки, любовта между вас може да изчезне

14.11.2020 | 08:10 Редактор: Ивет Арабова
Как да преборим скуката и умората от дългата връзка?

Когато имате дълготрайна връзка, изтощението, умората и скуката могат да ви превземат. Ако не вземете навременни мерки, съществува риск да убиете любовта, която ви е свързала. Омръзването на връзката, омръзването на партньора може да се случи по много причини.

Ако обаче все още и двамата изпитвате чувства и искате да направите всичко възможно да спасите връзката си от скуката, ето какво можете да правите заедно, за да успеете: 

1. Постарайте се да се грижите добре за партньора си. Глезете го. Показвайте му, че ви е грижа за него. 

2. Полагайте грижи и за себе си. Ако сте се отпуснали и не изглеждате добре, променете това. Спортувайте. Отслабнете. Направете си нова прическа или си купете нови дрехи. 

3. Бъдете любопитни към партньора си. Задавайте му въпроси. Интересувайте се от него, от деня му, от това какво го вълнува. 

4. Открийте нещо, към което да се стремите като двойка – обща цел, нещо, което и двамата искате да постигнете или в което да се развиете. 

5. Опитайте да си вземете уикенд почивка само за вас двамата. 

6. Помислете за това, което ви е събрало като двойка. Спомнете си защо се обичате. 

7. Правете нещо ново всеки ден. Измислете си списък с неща, които ще ви карат да се смеете, ще ви предизвикват, ще ви карат да се чувствате като току-що събрали се гаджета. 

8. Излезте от зоната си на комфорт заедно. 

9. Излезте от зоната си на комфорт поотделно. Опитайте да правите нещо различно, което да ви предизвика на ново по-високо ниво. 

10. Пресъздайте първите си срещи. Забавлявайте се заедно. Спомнете си колко приятно ви е било заедно.

Цялата статия четете на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК