Лили Иванова дари книги от личната си колекция на библиотеката в Кубрат

Част от изданията са с автографи, дадени лично за примата

04.11.2020 | 14:50 Редактор: Радостина Димитрова

Книги от личната колекция на Лили Иванова в библиотеката в родния ѝ град Кубрат. Примата е дарила стотици издания от своята библиотека, сред тях и такива на любимите и автори.

Какво е общото между Лейди Даяна, Маргарет Тачър и Христо Стоичков? Всички те със своите автобиографии намират място в личната колекция от книги на примата на естрадната музика Лили Иванова. А сега и читателите в град Кубрат ще могат да се докоснат до любимата ѝ литература.

"Лично Лили Иванова ми се обади и имаше желание да дари от личната си колекция определен брой томове книги за Деня на будителите", заяви кметът на Кубрат Алкин Неби. 

Над 300 книги са дарени на народното читалище в града.

"Съвременни български автори като Карабашлиев, Иванила Самуилова виждам, ето я "Жажда". Прави впечатление, че много книги от сферата на изкуството има. Руска култура, за художници също. Също и много исторически български политически личности и от другите страни също са застъпени", обяснява библиотекарят Стефка Явашева.

Читателите проявяват интерес, а книгите в колекцията са разнообразни. Част от изданията са с автографи, дадени лично за примата. Всички книги от дарението ще се съхраняват в специална секция в библиотеката в Кубрат.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК