Защо да заложим на черния шоколад, а не на млечния?

С неговата консумация обаче също не бива да се прекалява

03.11.2020 | 13:32 Редактор: Ивет Арабова
Защо да заложим на черния шоколад, а не на млечния?

Едно от любимите ни лакомства е шоколадът. Предпочитаме млечния, но черният шоколад заслужава също нашето внимание. Избирайки качествен продукт, който съдържа поне 75% какао и по-малко захари, ние се грижим за тялото си. Разбира се, не бива да прекаляваме с неговата консумация. Вижте няколко причини да изберете него пред млечния:

1. Подобрява здравето на сърцето. Какаото е богато на флавоноиди, които са изключително полезни за сърцето, спомагайки за намаляване на риска от сърдечни заболявания, висок холестерол. И все пак, не прекалявайте с консумацията на черния шоколад.

2. Намалява се рискът от рак. Антиоксидантните свойства на тъмния шоколад могат да намалят увреждането на клетките. 

3. Консумацията на черен шоколад може да подобри притока на кръв към няколко важни мозъчни области, което от своя страна води до подобряване на бдителността и по-ефективното справяне със задачите. Също така се забавя процесът на стареене на мозъка.

4. Баланс на кръвното налягане. Какаото е богато на минерала магнезий, който подпомага контрола на кръвното налягане. Но това е при условие, че не прекалявате с неговата консумация и може да се каже, че се храните здравословно, спортувате. 

5. Помощник в отслабването. Когато спазвате диета, най-трудно е да контролирате глада си за сладкиши. Едно-две блокчета тъмен шоколад,  нашето спасение, но освен че няма да се отклоним от режима си изяждайки парче торта например, намаляваме общото усещане за глад. Благодарение на високото съдържание на какао.

Цялата статия четете на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК