Индиец си купи "лампата на Аладин” срещу 93 000 долара

Един от измамниците се представил за окултист и е направил така, че от нея да се появи джин

01.11.2020 | 21:32 Редактор: Юлия Христова
Индиец си купи

Двама мъже са измамили лекар да си купи "лампата на Аладин” срещу 93 000 долара, като дори измислили фалшив джин (дух), съобщава АФП. Измамниците са арестувани, заяви служител на полицията в Индия.

Леик Хан е потърсил помощта на полицията в северната част на индийския щат Утар Прадеш, след като разбрал, че лампата не притежава никакви магически сили, както е описано в популярната приказка за Аладин и неговия дух, който се появява, след като потъркаш лампата и изпълнява желания.

“Измамниците са сключили сделка за много по-голяма сума, но лекарят е платил около седем милиона рупии (93 000 долара)”, споделил пред агенцията каза старши офицер Амит Раи.

Мъжете са арестувани в четвъртък и са оставени в ареста до повдигане на обвиненията. Съпругата на единия от тях също е замесена в измамата и в момента се издирва.

В подадената миналата неделя жалба Хан обяснява, че единият от мъжете се представил за окултист и е направил така, че от лампата да се появи джин, пишат местните издания.

Когато Хан попитал дали може да докосне джина или да занесе лампата у дома, те отказали под претекст, че това може да му навреди, се посочва още в жалбата.

Накрая измамниците се съгласили да му продали лампата, обещавайки, че тя ще му донесе здраве, богатство и късмет.

Хан заяви, че по-късно осъзнал, че "джинът“ в действителност е бил един от маскираните мъже, пише БГНЕС.

Разследването показало, че мошениците са измамили по същия начин и други семейства, а общата сума, натрупана от тази "търговия”, възлиза на няколко милиона рупии, каза Раи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК