Съвети за правилна грижа за кожата през есента

Понижената влажност на въздуха създава допълнителни условия за дехидратацията ѝ

08.10.2020 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Съвети за правилна грижа за кожата през есента

Не е тайна, че през есента кожата започва да търпи промени. С намаляване на температурите влажността на въздуха също се понижава, което създава допълнителни условия за дехидратация на кожата. Хидратираната кожа е здрава, еластична, свежа. За да остане такава и през есента, кожата се нуждае от специална грижа, с която да ѝ помогнете да се възстанови и да засияе отново.

Преминете към по-овлажняващ почистващ продукт

С идването на есента и понижаването на температурите кожата става още по-податлива на загуба на така необходимата влага. Почистващите продукти крият опасност от допълнително пресушаване на кожата. Затова подберете специален почистващ продукт, адекватен за вашата кожа и най-вече с овлажняващи свойства.

Не прекалявайте с ексфолирането

Ексфолирането на кожата е важно, за да бъде освободена от мъртвите клетки, мастните натрупвания, себума. През есента обаче ексфолирането не трябва да става прекалено грубо и прекалено често. За чувствителна кожа, изгубила добрата си хидратация е добре да се ексфолира веднъж седмично или на две седмици. Така ще се избегнат раздразнения и кожни проблеми.

Цялата статия четете в Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК