Създадоха уникален ученически гвардейски оркестър в Казанлък

Идеята за инициативата е от преди три години, а днес вече е факт

30.09.2020 | 15:19 Редактор: Виктория Гетова

Ученици от професионалната гимназия "Иван Хаджигенов" в Казанлък облякоха гвардейски униформи. Поводът - създаването на първия ученически гвардейски отряд в областта и първата генерална репетиция на създадения към него гвардейски оркестър.

Инициативата за създаването на гвардейският отряд възниква преди 3 години, а днес той вече е факт. Пътят от създаването му до първата генерална репетиция е бил нелек

"Много труд, много усилия, много мотивация на децата, защото в едно техническо училище много трудно се получават нещата в съвременния свят. И ние се опитваме да възпитаваме един различен светоглед", коментира директорът на професионална гимназия "Иван Хаджигенов" Мариана Демирева.

За децата репетициите са изключително интересни. Самите те казват, че за тях е привилегия да носят гвардейската униформа.

"Страхотно е чувството. Това, да си сред всички тези хора и да имаш привлиегията да участваш в цялото това представяне е просто страхотно", разказват децата.

Гвардейският отряд е част от Сдружението "Национална ученическа гвардия" и е първият не само в Казанлък, но и в цялата област.

Вижте повече по темата в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК