Съвети как да се събудим в по-добро настроение

15 допълнителни минути сутрин ви дават възможност да станете, без да се стресирате

23.09.2020 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Съвети как да се събудим в по-добро настроение

Настроението сутрин е предвещаващо затова как ще протече денят ви. Затова е важно да се будите в добро настроение и готови да посрещнете предизвикателствата, които ви предстоят. Ето и няколко базови съвета, които ще ви помогнат да се събудите в добро настроение:

1. Пуснете слънцето в дома си

Слънцето е важен фактор, който влияе на настроението ви. Пускайки го в дома си, вие давате възможност на мозъка да се събуди, да се започне продуцирането на мелатонин, който пък помага за производството на адреналин и така се събуждате натурално. Когато алармата звънне, вие вече сте будни и то без да шокирате тялото. Още по-добра идея е да легнете навреме и да дръпнете пердетата/щорите още вечерта. Тялото ще се настрои за ставане с изгряването на слънцето.

2. Настройте алармата с 15 минути по-рано

15 допълнителни минути ви дават възможност спокойно да станете, без да се стресирате. Може да полежите малко, да потъркате очи, да се протегнете и да се настроите за ставане.

3. Достигнете небето

Разтегнете се поне за 4-5 секунди. Повдигнете ръце към тавана и с едната ръка хванете китката на другата и обратно. По този начин ще събудите мускулите, ще активирате циркулацията на кръвта, която е намалила скоростта си покрай дългото лежане и ще събудите крайниците.

4. Потанцувайте

Пуснете си хубава музика и се поразкършете за 5 минути. Танците и слушането на любима музика повишават веднага настроението, тъй като се задейства продуцирането на серотонин в тялото – хормонът на щастието.

Цялата статия четете на Tialoto.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК