Медът в горещия чай увеличава риска от рак

Диетологът Рамблър даде и други съвети какво да не добавяме към напитката

10.09.2020 | 06:00 Редактор: Ивет Арабова
Медът в горещия чай увеличава риска от рак

Трудно е да се откажете от нещо сладко, докато пиете чаша ароматен чай. Експертите обаче смятат, че не всички продукти могат да се консумират, добавени в горещата напитка. Ето съветите на диетолога Рамблър пред радио "Спутник”.

1. Сладко

Не добавяйте захар към чая си и не го пийте, хапвайки сладкиш. Тази комбинация може да предизвика увеличаване на теглото и да причини затлъстяване. Освен това захарта в чая забавя метаболизма и провокира появата на диабет.

2. Лимон

Тази комбинация със сигурност не може да навреди на вашето здраве. Но факт е, че няма да донесе никакви ползи, тъй като горещата напитка убива всички витамини в цитрусовия плод, предава БГНЕС.

3. Мляко

Когато добавите мляко към чая си, няма да можете да доставите на тялото си естествените антиоксиданти, които се съдържат в големи количества в чая. Факт е, че млякото ще блокира тяхното усвояване.

4. Мед

В никакъв случай медът не трябва да се нагрява. Факт е, че когато се нагрява над 60 градуса, той става канцерогенен. Навикът да подслаждате чая си с мед увеличава вероятността от развитие на рак.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК