Джоан Роулинг връща награда, обидила транс общността

"Ripple of Hope" ѝ беше връчена от организация за човешки права

06.09.2020 | 06:00 Редактор: Искра Ангелова
Джоан Роулинг връща награда, обидила транс общността

Дж.К.Роулинг трябваше да върне престижната награда "Ripple of Hope", която ѝ беше връчена от организацията за човешки права, основана от Робърт Кенеди. Сегашният ѝ президент - Кери Кенеди, разкритикува авторката на "Хари Потър" заради хомофоските й изказвания, които се появиха в интернет преди няколко седмици.

Кенеди излезе с официално съобщение, в което казва, че е разговаряла с Роулинг, за да изрази своето разочарование от коментарите ѝ относно транс общността. 

Тя споделя убеждението си, че изказванията на авторката "намаляват идентичността на транс и небинарните хора, подкопавайки целостта на цялата общност на трансджендърите". 

"Нападките на Дж.К.Роулинг към транссексуалната общност са в противоречие с основните вярвания на организацията ни и на баща ми", казва Кенеди. В отговор Роулинг излезе със собствено изявление на 27 август. Тогава тя написа в уебсайта си, че думите на Кери неправилно я описват като хомофоб и противник на транс общността. 

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Dulo
преди 1 година
Някой го написал ..Либерален канибализм.. Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 1
васо
преди 3 години
Явно времената са времена на тотална лъжа и манипулация.Аз съм живял в тоталния комунизъм, но тогава нещата бяха по нормални.Не може да отнемаш Нобеловата награда на човека, който е открил структурата на ДНК, заради неговото компетентно мнение.Не може да се отнасяш така с една световна авторка, защото е казала нещо съвсем нормално, жените имат менструация.И че не трябва да се създават франкенщайни.Това е пълен отврат и надминава средновековното мракобесие, когато са горели вещици. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Добре е направила, щом вярва, че има пандемия и вярва, че институциите ще използват парите и по предназначение. Аз бих дарила нещо конкретно. Сигнализирай за неуместен коментар