Крещенето е ефикасен механизъм за емоционално освобождаване

Освен правилното място и време, за да покрещите трябва да изберете добра цел

11.08.2020 | 23:37 Редактор: Юлия Христова
Крещенето е ефикасен механизъм за емоционално освобождаване

Кога и как е подходящо да викаме разказва пред радио "Спутник“ психиатърът Юри Вялба.

Крещенето е ефикасен механизъм за емоционално освобождаване, който можем да използваме. Ако покрещите правилно и в точния момент, тогава това ще облекчи стреса и някои от вътрешните ви проблеми, сигурен е психиатърът.

“Можете да викате в гората или в апартамента си, но така, че да е безопасно за другите. С помощта на викането можете да освободите напрежението – така негативната емоционалната енергия не остава вътре в човека и не го унищожава психически. Разбира се, това не решава глобални проблеми. Не е като посещение при психоаналитик, но в момент на силен емоционален стрес помага“, съветва Вялба.

Освен правилното място и време, за да покрещите трябва да изберете добра цел. Викането по подчинени и колеги по време на работа няма да помогне, а само ще влоши ситуацията, пише БГНЕС.

“Полезно е по някакъв начин да се освободите емоционално като се разкрещите. Но трябва да го направите така, че викането ви да не е насочено към конкретен човек. Трябва да повикате, оставайки насаме със себе си – тогава това ще има положителен ефект. Дори в психотерапевтичния процес лекарят може да ви препоръча този елементарен метод на освобождаване от вътрешното напрежение”.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК