Жена се покатери по фасадата на Партийния дом, за да снима протеста отвисоко

Трябва ми репортажна снимка, искам да кандидатствам в НАТФИЗ, обясни тя

12.07.2020 | 18:51 Редактор: Юлия Христова

Една от атракциите на протеста снощи беше млада жена-фотограф, която се изкачи по фасадата на Партийния дом, за да снима събралите се отвисоко. Тя седна между колоните, а мeждуврменно беше заобиколена от протестиращите, които направиха жива верига, за да не допуснат полицаи близо до нея.

Жената беше посрещната с бурни аплодисменти.

"Трябва ми репортажна снимка, искам да кандидатствам в НАТФИЗ. Даже не знаех, че изобщо някой ще ме види", каза тя пред камерата на Bulgaria ON AIR. 

Тя е на 20, учи компютърни науки в Софийския университет, а заради един кадър се покатери като котка  по стената на Партийния дом пред смаяните погледи на хиляди протестиращи и стотици полицаи. Това превърна в абсолютна сензация Ина, момичето, което нарекоха Спайдърмен.

Опитната катерачка вече седеше между колоните на емблематичната сграда и слушаше аплодисметните на удивеното море от хора.

Признава, че желанието за снимка е било по-силно от всичко, а адреналинът я е държал през цялото време.

Не толкова добрия кадър, колкото желанието да заяви гражданската си позиция води Ина на площада.

Признава, че обича родината, но не харесва държавата. За това и днес отново е на площада, качена някъде високо в търсене на единствения кадър и с надежда за по-добро бъдеще.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК