Символично шкафче с банкноти и пистолет на протеста в София

Има ранен полицай

11.07.2020 | 21:53 Редактор: Искра Ангелова

И тази вечер - антиправителствен протест в София. В триъгълника на властта днес такъв в подкрепа на правителството Борисов 3 не се провежда.

Полицаите носят жилетки с надпис "Антиконфликт". Има и части на Жандармерията. 

В подкрепа на президентската институция се събират все повече хора, а момиче, което е фотограф, реши да се качи на фасадата на Партийния дом. Това беше посрещнато с бурни аплодисменти. Протестиращите направиха жива верига, за да може да я предпазят и полицаите да нямат достъп до нея.

По-рано пътят на протест беше дълъг - не само от "Орлов мост", продължи по целия център, като запуши голяма част от булевардите.

Той завърши там, където започна - под прозорците на управляващите.

"Искаме да работим, не искаме кредити", заявиха част от протестиращите.

Стигна се и до символично поставяне на нощно шкафче и поставяне на пистолет пред полицейския кордон. Леко напрежение предизвика стрес за кратко заради бомбичка, неясно от кого хвърлена. При инцидента е пострадал полицай, който беше изведен от кордона. Той има рана в областта на крака.

Един мъж е бил задържан, заради това, че е носел нож. 

Остават блокирани централни булеварди, а призивите за оставка не стихват.

"Напускаме България, ако не се променят нещата. По-хубаво от нашата страна няма. Където и да отидеш - се чувстваш емигрант", заяви мъж, довел двете си децата на протеста.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Христиана Стефанова, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
до 1
преди 3 години
Ами на Каскешев му се струва по-голямо престъплемие, че някой си предложил някакъв човек за посленик в Алжир, отколкото откъде премиера има пълен шкаф със злато и пачки. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 4
ПроклетиЦионисткиПод
преди 3 години
Кога ще разследват националния предател Тиквенщайн? Народен съд, осъждане на смърт, разстрел това е справедливо! Сигнализирай за неуместен коментар