Съвети как да направим кафето по-здравословно

Начинът, по който го пием, има значение за това дали ще усвоим полезните антиоксиданти

12.07.2020 | 08:10 Редактор: Ивет Арабова
Съвети как да направим кафето по-здравословно

Кафето може да стане вредно, ако прекаляваме с количествата, които поглъщаме. Начинът, по който го пием, също има значение за това дали ще усвоим полезните антиоксиданти в него или ще наситим организма си само с добавени калории чрез сметаната, млякото, подсладителите и захарта, които прибавяме.

С някои полезни практики и промени в сутрешния ритуал за кафе ще направите любимата си черна напитка по-здравословна от всякога.

Пийте чаша вода преди това

Препоръчително е тя да е хладка или топла. Можете да добавите и малко лимон към нея. Чаша вода преди кафето отключва специална настройка на тялото към приема на кофеин, който има дехидратиращ ефект. Зареждайки организма си с малко вода преди кафето вие го правите по-здравословно.

Не ползвайте изкуствени подсладители 

Те са много по-сладки от захарта и всъщност повишават много повече нивата на глюкозата в кръвта, отколкото обикновената захар. Те повишават риска от диабет, тъй като изтощават и панкреаса, предизвиквайки го да секретира големи количества инсулин.

Намалете добавянето на захар

Добре е да спрете с добавянето на захар изобщо. Но ако това е прекалено невъзможно за вас, сведете прилагането ѝ до минимум – до ½ чаена лъжичка.

Цялата статия четете на Az-jenata.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК