Не пренебрегвайте бенките, някои от тях са опасни

Подувания в областта на шията могат да означават възпаления на щитовидната жлеза

25.06.2020 | 06:00 Редактор: Искра Ангелова
Не пренебрегвайте бенките, някои от тях са опасни

От огромно значение е да се вслушвате в онова, което тялото ви има да ви казва. Признаците, които подсказват, че не сте толкова здрави, колкото си мислите, често са пред вас, но не им обръщате внимание.

Човешкото тяло е невероятно проектирана машина, която трябва редовно да се обслужва и поддържа. Ако определени сигнали се неглижират, това може да доведе до заболявания и здравословни проблеми, които е можело да бъдат овладени навреме.

Кои са знаците, които тялото ви дава и които никога не трябва да игнорирате?

1. Посивели коси

Посивяването и побеляването на косата в по-голямата си част се предопределя от генетиката. Ако обаче имате повече от 50% посивели коси и се намирате в 30-те си години, това може да е сигнал за диабет, за който не подозирате. Разбира се, освен ако в семейството ви не е обичайно косите да побеляват в тези ранни години.

2. Бенки

Повечето бенки по тялото са безобидни, но някои от тях могат да са опасни и затова никога не трябва да ги игнорирате. Изучавайте тялото си редовно и следете за поява на нови бенки или за изменения в съществуващите такива.

3. Пожълтяване на очите

Бялата част от очите ви винаги трябва да е бяла. Ако забележите пожълтяване или помътняване, не го неглижирайте, защото това може да е сигнал за чернодробно заболяване, проблеми с жлъчката, жълтеница.

4. Напукани устни

Кожата на устните може да се напука от студ или силен вятър, но ако този проблем се появи без атмосферно влияние, това може да е сигнал за дефицит на витамини от група В или цинк.

5. Подута шия

Подувания в областта на шията могат да означават възпаления или заболявания на щитовидната жлеза, както и подути лимфни възли в зависимост от разположението на подутината.

Вижте цялата статия в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК