24-ият "София Филм Фест" започва на 25 юни

Близо 80 филма са част от онлайн програмата

16.06.2020 | 16:28 Редактор: Наталия Тотева
24-ият

"София Филм Фест" се завръща, за да зарадва многобройните си почитатели. 24-ото издание на най-големия български международен кинофестивал бе отложено 3 дни преди планираното откриване на 12 март 2020. 

Фестивалът ще предложи издания в два периода на 2020 г. – лято и есен. "София филм фест" Лято ще бъде онлайн в цяла България, в платформи на открито и с прожекции в "Дома на киното" в София.

Официалното откриване на СФФ ЛЯТО ще бъде на 25 юни в Платформа А6 на НДК с българската премиера на филма "Паразит" на режисьора Понг Чун Хо, носител на 4 награди "Оскар" и още над 200 отличия по света.

За първи път в историята си, "София Филм Фест" ще предложи част от своята програма онлайн. Близо 80 ще бъдат част от онлайн програмата на феста.

Специална селекция ще бъде представена в "Дома на киното" – единственият киносалон през лятното издание на "София Филм Фест", в който ще има кинопрожекции в зала.

Третият модул на лятното издание на СФФ е на открити платформи. Откриването и церемонията, както и още някои гала прожекции ще бъдат в Платформа А6 на НДК.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК