Джералдин Чаплин ще е специален гост на тазгодишния "София Филм Фест"

Фестивалът ще представи 20 български филма

30.01.2020 | 20:50 Редактор: Ивет Арабова

Дъщерята на големият Чарли Чаплин - Джералдин ще бъде специален гост на 24-то издание на "София Филм Фест". Tя пристига за  за премиерата на филма "Босият император“, който е копродукция между Белгия, Холандия, Хърватия и България.

"В този филм подобно на легендарния си баща Чарли Чаплин изпълнява две противоположни роли, както Чаплин във "Великият диктатор“, разказа директорът на "София Филм Фест" Стефан Китанов. 

Сред другите изненади за публиката тази година са третият епизод на филма "Мера според мера“ в съвсем нов вид, с напълно реставрирана картина. Филмът на режисьора Георги Дюлгеров, който е и сценарист на лентата заедно с Руси Чанев, е създаден през 1981 г. Продуцент на реставрацията на филма е Добромир Чочов. 

За втора година във фестивалната програма на "София Филм Фест ще участват над 20 български филма. Това означава, че почти ще бъде изравнен рекорда от 22-ия фестивал, когато бяха представени 22 родни продукции. 

"8 от тях ще имат премиера. Някои ще имат световна премиера и това е филмът, с който откриваме "Петя на моята Петя“ на Александър Косев, негов дебют", сподели още Китанов.

Три български филма ще бъдат показани премиерно за София: "Сестра“ на Светла Цоцоркова. "Бащата“ на Кристина Грозева и Петър Бачваров и "Пътуващо кино“ на Илия Костов. Фестивалът ще бъде открит на 12 март. 

Вижте повече в репортажа на Боряна Благоева!

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК