Централният плаж в Созопол откри сезона с ефектна заря

На пясъчната ивица е осигурена и жива охрана през деня

14.06.2020 | 16:24 Редактор: Юлия Христова
Централният плаж в Созопол откри сезона с ефектна заря

Със стилно вечерно парти и зрелищна заря Централния плаж в Созопол даде старт на туристическия сезон. Плажната ивица изглеждаше впечатляващо, решена в дрескод "синьо и бяло", който бе в ослепителна хармония със синьото море и белия пясък. Сред гостите на партито бяха кметът на Созопол Тихомир Янакиев, председателят на Общинския съвет Георги Пинелов, главният архитект на общината Радост Георгиева и представители на медиите.

"Ивицата на Созопол никога не е била толкова красива. Плажът наистина е уникален. За първи път нашия плаж печели престижното международно отличие "Син флаг". Жителите на Созопол са възхитени и много доволни. Вярвам, че и туристите ще останат очаровани", заяви кметът на Созопол Тихомир Янакиев.   

В разгара на партито, официалният старт на сезона бе оповестен с мощна и зрелищна заря. 

Освен, че за първи път печели престижното отличие, плажът за първи път заблестя през нощта. Мощни прожектори осветяват цялата ивица от край до край и част от морето. Ефектните светлини създават почти реалност за "бели нощи" и невероятна романтична атмосфера.

Новите лампи са монтирани на високи пилони, на всяка точка има по три тела с LED осветление. 

На пясъчната ивица е осигурена и жива охрана през деня. След като туристическият поток тръгне, по цялата ивица денонощно охраняването ще осигуряват патрулни екипи.

В момента на пясъка има четирима спасители, като от 1 юли те ще бъдат 7 на брой. Постовете са през 150 метра, като на всеки два ще има трима спасители и допълнително един ще обхожда всички, обясни концесионерът. 

Снимка: Плаж Созопол-централен

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК