Добавяне на протеини към диетата ви гарантира загуба на тегло

Те се набавят чрез месото, рибата, месните продукти, яйцата и млечните продукти

13.06.2020 | 09:02 Редактор: Искра Ангелова
Добавяне на протеини към диетата ви гарантира загуба на тегло

Следването на структурирана диета, комбинираща протеини и фибри като основен елемент, дава изключително добри резултати в здравословното отслабване. 

Протеините и фибрите могат да ви накарат да изпитвате по-малко глад, да имате повече енергия и да изгаряте по-бързо калориите и мазнините. По този начин не се налага да гладувате и да се измъчвате до постигане на заветната фигура. 

Разбирането на функцията на протеините и фибрите в комбинация може да ви помогне да постигнете желаното регулиране на теглото.

Протеин

Протеините се набавят чрез месото, рибата, месните продукти, яйцата, млечните продукти, морските дарове, бобовите култури, зърнените култури. Протеините насърчават ситостта задълго, за разлика от въглехидратите. Протеините като основен компонент в диетата повишават термогенезата, тоест производството на топлина в тялото, като по този начин метаболизмът се ускорява.

Добавянето на повече протеин към диетата гарантира, че ще губите тегло, най-вече от мазнини, а не от мускулна маса, защото консумацията на протеини ще изгражда изгубените мускули.

Фибри

Въпреки че фибрите не се усвояват, те изиграват изключително съществена роля в насърчаването на храносмилането, подобряване и ускоряване движенията на червата и подхранването на микрофлората в тях. Един от важните ефекти от консумацията на фибри е и ситостта, която продължава за по-дълго. Те не добавят особено голямо количество калории към диетата, даже може да се каже, че представляват незначителна част от калорийния прием.

За да неутрализирате един от страничните ефекти от консумацията на фибри – образуването на газове, консумирайте храни богати на фибри с голямо количество вода. Това ще помогне за обработването им от храносмилателния тракт.

Вижте цялата статия в az-jenata.bg.

Снимка: Pexels

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК