104-годишна вярва, че е преборила Ковид-19 заради шампанското

Джейн Колинз се излекувала само за 10 дни

06.06.2020 | 11:50 Редактор: Ивет Арабова
104-годишна вярва, че е преборила Ковид-19 заради шампанското

104-годишната Джейн Колинз, която живее в старчески дом в английския град Дарби, смята, че се е излекувала от Ковид-19 благодарение на шампанското, тя дори го смята за най-доброто лекарство.

Колинз попаднала в болницата в края на април, разказва "Daily Mail". Въпреки опасенията на лекарите и роднините тя се излекувала само за 10 дни. На 7 май била изписана от болницата и изпратена с аплодисменти. "Вече отбелязвам оздравяването си с торта и шампанско”, споделила тя.

Мъжът ѝ Джордж умрял преди почти половин век на 58-годишна възраст. През по-голямата част от живота си вдовицата работила в здравеопазването и до 101-годишнината си продължавала да шофира. Тя не е имала деца. Според роднините ѝ Колинз винаги е била силна духом и е обичала да обръща чаша червено вино или шампанско, предава БГНЕС.

"В това е нейната тайна. Не е за учудване, че е надживяла всичко, което се случило през нейния век. Мисля, че тя има какво още да покаже. Джейн винаги е била с характер”, споделя племенничката ѝ Сара Болмфорт.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК