Столетниците, които пребориха Ковид-19

Едни данни, след които ще се усмихнете

31.03.2020 | 14:18 Редактор: Тодор Петров
Столетниците, които пребориха Ковид-19

Всеки ден получаваме многобройни данни за броя заразени и починали от Ковид-19. И много малко информация за излекуваните. Затова събрахме на едно място едни малко по-различни данни, след които сме сигурни, че ще се усмихнете. 

Ето кои са някои от обявените от световните медии излекувани възрастни и дори столетници:

04.03.2020 г. Ухан, Китай - 101-годишен пациент, заразен с коронавирус, е изписан от болницата в Ухан. В началото лекарите и медицинските сестри му обръщали по-специално внимание поради напредналата възраст, но скоро установили, че той може сам да се грижи за себе си. Докато бил в болницата столетникът споделил  на лекарите, че най-големият му стимул е съпругата му, която е на 92 години и за която трябва да се грижи.  ( има снимка) 

08.03.2020 г. Ухан, Китай - В началото на март, точно когато у нас беше открит и първият случай на Коронавирус , в Ухан – огнището Ковид-19, беше изписан  първият успешно излекуван столетник, страдащ от Алцхаймер.

12.03.2020 г.  Ухан, Китай - Жена на 103 години се превърна в най-възрастния пациент, оздравял след заболяване от новия коронавирус. Столетницата се възстановила само след шест дни, прекарани в болнично заведение. 

12.03.2020 г. Павуло, Италия - 95-гoдишнaтa Aлмa Клaрa Кoрcини e приeтa в бoлницaтa в Пaвулo c диaгнoзa кoрoнaвируc на 5-ти март.  Тя e първaтa мecтнa житeлкa нocитeлкa нa вируca, нo и първaтa, кoятo e уcпялa дa oздрaвee бeз aнтивируcни прeпaрaти, a eдинcтвeнo блaгoдaрeниe нa cилния cи oргaнизъм.

26.03.2020 г. Римини, Италия - Столетник, който е бил диагностициран с Ковид-19, е бил излекуван и изписан от болница Римини. Глория Лизи, заместник-кмет на града, съобщи за това на "Франс прес". За един живот дядото успява да оцелее след  Втората световна война,  испанският грип и Ковид-19. 

30.03.2020 г. Генуа, Италия  - 102 годишна жена в Италия беше изписана от болницата в Генуа, пише в. "Кориере дела сера". Щастливката се казва Италика Грондона, но всички й викат на галено Баба Лина. Тя се лекувала в болницата "Сан Мартино" в града, а след оздравяването ѝ се превърнала в талисмана на здравното заведение. 

29.03.2020 г. Париж, Франция - 90-годишният Анри и съпругата му Моник ( 88г.)- двойката се изправя срещу болестта въпреки възрастта си и побеждава след няколко седмици лечение.  Пред френската телевизия двамата благодариха на целия персонал в болницата за получените грижи. 

30.03.2020 г. Къркланд, щата Вашингтон, САЩ – 90-годишната Джанин Лоуд оздравява след заразяване с Ковид-19 и няколко месеца, прекарани в болница след прекаран инсулт. От една седмица възрастната баба вече е вкъщи, където се възстановява успешно.

Автор: Божила Симова 

Снимки: Instagram

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК