6 неща, които да направим преди да посетим семейството си

Всеки е нетърпелив да види близките си, но безопасността е на първо място

12.05.2020 | 23:51 Редактор: Ралица Братанова
6 неща, които да направим преди да посетим семейството си

Остава ден до отпадането на извънредното положение заради коронавируса. Много хора вероятно ще побързат да се върнат към нормалния си начин на живот и прекарването на време с близките и семейството си. Преди да направите това обаче, трябва да помислите за своята и тяхната сигурност и безопасност, пише Az-jenata.bg.

Изперете дрехите си

Вирусите и бактериите могат да полепват по дрехите, което ги прави потенциално опасни. Важно е да се перат редовно и да не се носят дрехи вкъщи, с които сте били навън и сте се докосвали до различни повърхности.

Измерете температурата си

Не искате да заразите близките и приятелите си без да искате, нали? Тогава измервайте температурата си винаги преди да излезете и да се срещате с хора. Това ще ви помогне да разберете дали носите някаква зараза или не. 

Проверете здравословното състояние на семейството си

Преди да посетите близките си, обадете се по телефона и се информирайте за тяхното здравословно състояние. Ако не се чувстват добре, не се срещайте с тях, а предприемете необходимите мерки. 

Купете си дезинфектант 

Когато излизате навън е добре да носите дезинфектант в себе си. Така ще можете моментално да дезинфекцирате ръцете си, когато влезете в дома на близките си.

Избягвайте обществен транспорт

Ползването на обществен транспорт е удобен и евтин начин да се придвижвате, но в условията на коронавирус не е добра идея да се возите в близост до много хора в затворено пространство.

Помислете добре кой е във висок риск

Всеки е нетърпелив да види семейството и близките си, най-вече ако е спазвал стриктно препоръките за ограничаване разпространението на коронавируса. Важно е обаче да помислите дали някой от семейството ви не влиза в рискова група. Ако това е така, отложете срещата със семейството.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК