Как да подстрижем косата си у дома без да я съсипем

Използвайте качествени ножици

07.04.2020 | 23:34 Редактор: Наталия Тотева
Как да подстрижем косата си у дома без да я съсипем

С цел ограничаване на пандемията милиони хора са изолирани в домовете си. Нямаме достъп до много от нещата, които считаме за рутина, и това включва професионалната поддръжка на външния ни вид. 

Колкото и старателно да се грижим за косата си, нищо не може да я съживи като едно подстригване.

Но как да се справим с нещо подобно, ако никога не сме го правили? За щастие, има няколко лесни начина, с които можем да се сдобием с нова прически в уюта на дома си.

Използвайте качествени ножици

За доброто подстригване са необходими не само умения и професионален опит, но и остри ножици. Те ще помогнат да се предпазите от накъсване на косъма.

За подстригване на черта

Напръскайте косата си с вода така че да е влажна, не напълно мокра. Внимателно я срешете. Вържете косата на ниска опашка. След това хванете с още един ластик точно по средата на опашката. Накрая завържете трети ластик малко преди краищата на косата. Изпънете добре краищата с пръсти и подстрижете леко.

Другият начин е като разделите косата на две равни части. Прехвърлете двата пласта коса отпред. Завържете я с ластик точно под брадата си. Опънете добре с пръсти краищата под ластика и подстрижете.

За подстригване на етажи

Напръскайте косата с вода. Разрешете я много добре. Наведете глава напред и завържете косата с ластик най-отпред над челото си. Важно е да сте сигурни, че сте опънали цялата коса много добре. Срешете завързаната опашка още веднъж като се стараете да я сплеснете между дланите си.

Трябва да се получи ръб на опашката от горната и долната ѝ страна.

Изпънете добре опашката, хванете краищата между пръстите си и режете под ъгъл. Първоначално отрежете малко коса, за да не съжалявате, ако нещо се обърка.

Снимка: Pixabay.com

Четете повече на Az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК