Ето какви храни да консумираме за здрави бели дробове

Как да подсилим имунната си система без лекарства

23.03.2020 | 18:17 Редактор: Наталия Тотева
Ето какви храни да консумираме за здрави бели дробове

По време на пандемията от коронавирус е добре да се храним здравословно и да спазваме лична хигиена. Ковид-19 атакува дихателната и сърдечносъдовата система и покосява хора, които имат предходни здравословни заболявания като астма, бронхит и други.

Има определени храни, които подобряват функционирането на дихателната ни система, и които е добре да включим в менюто си. 

1. Орехи 

Те са добър източник на омега-3 мастни киселини и предпазват от инфекции. Съдържат голямо количество витамин Е, който е от изключително значение за борбата с различни грипоподобни болести, както и с Ковид-19.

Консумацията на една шепа орехи всяка сутрин подсилва имунната система, подобрява циркулирането на кръвта и увеличава капацитета на белите дробове.

2. Зелен чай

Зеленият чай съдържа силни антиоксиданти, които предпазват от възпаление в тялото и спомагат за по-бързо оздравяване. 

Богат е на полифеноли като епигаликатехин, който има мощно имуномодулиращо действие и намалява риска от възникване на инсулт и сърдечносъдови заболявания. Той също така намалява нивата на инсулина и глюкозата в кръвта.

Тази напитка съдържа и съединението теофилин, което подобрява функцията на дихателните пътища и облекчава затрудненото дишане.

Четете повече по темата в Tialoto.bg

Снимка: Pexels.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК