Наградите "Златна малинка" бяха раздадени във виртуалното пространство

Причината – пандемията от коронавирус

18.03.2020 | 15:10 Редактор: Юлия Христова
Наградите

Не всяка победа и награда е сладка. Това много добре го знаят победителите на наградите "Златна малинка“, които почитат най-лошите актьори и филми през изминалата година. През 2020 година церемонията беше под номер 40, но нямаше голямо и звездно шоу.

Причината – пандемията от коронавирус. По график наградите трябваше да бъдат раздадени на 14 март, но шоуто беше отменено заради заразата. Както много други културни събития и това беше поставено под карантина и не се състоя. Затова организаторите проведоха церемонията онлайн и раздадоха наградите си на 16 март.

И тук, както при престижните награди "Оскар“ имаше малко изненади. Филмът „Котките“, които е по едноименния известен бродуейски мюзикъл, се сгромоляса още с премиерата си и беше един от фаворитите за „Златна Малинка“. Така и се случи и лентата се прибра с цели шест награди.

"Котките“ взе статуетка за "Най-лош филм“, "Най-лош режисьор“, "Най-лоша поддържаща женска роля“ за Ребел Уилсън, "Най-лоша поддържаща мъжка роля“ за Джеймс Кордън, „Най-лошо екранна комбинация“ и "Най-лош сценарий“. 

С наградата си режисьорът Том Хупър си спечели място в интересна класация. Той е един от малкото режисьори, които имат награда "Оскар“ и „Златна малинка“. Хупър печели престижната статуетка през 2011 година за филма "Речта на краля“. 

Сред победителите попаднаха Джон Траволта, който се сдобива с втора "Златна малинка“ за най-лош актьор, Хилъри Дъф и Еди Мърфи. 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК