Бяло, зелено, червено - любовта на българина към трибагреника

Фабриката в Първомай изпълнява стотици поръчки на родолюбци

03.03.2020 | 13:21 Редактор: Тодор Петров

От няколко месеца във фабриката в Първомай кипи усилена работа, за да може да поеме и изпълни стотиците поръчки за изработка на български знамена. Хиляди трибагреници тръгват от завода за различни краища на страната.

"Това родолюбие, този огън в сърцата на тези хора, изключително много ме радва, защото това ми дава надежда, че все пак България ще я има. Няма да умре, щом има такива патриоти и родолюбци, които са готови да платят една немалка сума пари, за да имат едно такова знаме", сподели собственикът на фабрика за знамена Атанаска Велчева.

Към своето портфолио тази година тя добавя и нещо уникално. Това е знамето на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. За изработката му е използвана автентична снимка. 

И макар да е доста трудоемко, изработката на едно знаме носи удовлетворение - най-вече за служителите, от чиито ръце излиза готовият трибагреник. 

И тази година собствениците на фабриката отправиха предизвикателство към училищата за най-добре украсена класна стая за 3 март. Чрез свои снимки и клипове деца от цялата страна участват в надпреварата, а най-добрите от тях ще получат награда.

Колко знамена са произведени и колко усилия е отнела изработката им - вижте в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК