Писателят Дийн Кунц предсказва епидемията в Китай още през 1981 г.?

"Очите на тъмнината" разказва за китайска военна лаборатория, която създава нов вирус в град Ухан

21.02.2020 | 20:30 Редактор: Кристина Крумова
Писателят Дийн Кунц предсказва епидемията в Китай още през 1981 г.?

През 1981 г. писателят Дийн Кунц пише своя трилър "Очите на тъмнината". Днес творбата му става по-популярна от всякога, след като фенове на автора и търсачи на конспиративни теории откриват прилики между измислицата и реалността.

Оказва се, че Дийн Кунц може би е предвидил избухването на епидемията от коронавирус.

"Очите на тъмнината" разказва историята на китайска военна лаборатория, която създава нов вирус. Той, разбира се, може да се използва като биологично оръжие във военно време. Лабораторията се намира по ирония на съдбата в Ухан, Китай, а създаденият вирус се нарича Ухан-400. Именно на пазара в града плъзна вируса миналия декември.

В романа вирусът е наречен "перфектното оръжие", защото засяга само хората. Той не може да оцелее извън човешкото тяло повече от минута и не изисква скъп процес на обеззаразяване, след като се разпространи сред населението.

В откъса от книгата, който беше споделен в социалните медии от различни потребители, се споменава един от героите - китайския учен Ли Чен, който "се отправя към САЩ, носейки дискета с формулата на най-важното и опасно и ново биологично оръжие в Китай от десетилетия насам".  Китайците могат да използват Ухан-400, за да заличат град и държава, и дори няма да има нужда да провеждат трудна и скъпа дезактивация, преди да се преместят и да завладеят превзетите нови територии", пишат от "Списание 8".

В романа Ухан-400 има и други важни предимства пред повечето биологични агенти. От една страна можете да станете носител на вируса само четири часа след като влезете в контакт с него. Това е невероятно кратък инкубационен период. Веднъж заразен, никой не живее повече от 24 часа, повечето умират на 12-ия. По-коварен е от вируса Ебола в Африка - безкрайно по-ужасен. Убийството при допир с Ухан-400 е 100 процента. Никой не трябва да оцелее.

Съвпадението между вируса в книгата и действителното огнище на коронавирус е странно.

В момента коронавирусът, който тръгна от Ухан, Китай, предизвиква паника в целия свят. В четвъртък служители на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) потвърдиха, че американецът, евакуиран от Ухан, който в момента е в Тексас, е диагностициран с вируса, което го прави 15-ият регистриран случай в САЩ, пише dnes.bg.

Служители на CDC заявиха пред Fox News, че "вероятно ще има още случаи през следващите дни и седмици, включително сред други хора, наскоро завърнали се от Ухан".

Въпреки че първите 195 евакуирани са били освободени във вторник, "повече от 600 души, които са се върнали с чартърни полети от Ухан, остават под федерална карантина и се наблюдават отблизо, за да се ограничи разпространението на вируса", добавят от CDC.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 

2
1 rate up comment rate down comment 2
БОРИСЛАВ ЗАШЕВ
преди 1 година
МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ,,ЕЛИТ,,.ПОДРЪЖНИЦИТЕ (РОБИТЕ) НА КОРОНА ВИРИСА-ОБИКНОВЕНО СА СРЕДНО ИНТЕЛИГЕНТНИ ХОРА (80%),СА МНОГО ГОЛЯМА ОПАСНОСТ ЗА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ПО СВЕТА,НО СА КИСЛОРОД ЗА ВСИЧКИ УПРАВЛЯВАЩИ ПО СВЕТА ,ЗА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА МАНИПУЛИРАТ ПЛАШЕЙКИ С ,,НЕВИДИМИЯ ВРАГ,,.ТРЪМП ВЕЧЕ ПОЧНА ДА ГИ РАЗОБЛИЧАВА В САЩ.MАСКИТЕ СА,ЗА ДА МЪЛЧИТЕ,А НЕ ЗА ДА ВИ ПАЗЯТ.В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛЕКАРСТВО КОЕТО УНИЩОЖАВА КОРОНА ВИРУСА.ИМА ЛЕКАРСТВО-ВАКСИНА.Но власта не иска да го спо ... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
БОРИСЛАВ ЗАШЕВ
преди 1 година
МАНИПУЛАЦИЯТА ,,КОРОНА ВИРУС,, НА СВЕТОВНИЯТ ЕЛИТ,,. ИЗЛИЗАЙТЕ НАВЪН И ДА НЕ ВИ ПУКА,ЗАЩОТО ВСИЧКО НАВЪН (ЕЖЕГОДНИТЕ ВИРУСНИ СТАТУСИ ) Е ТАКА ,КАКТО ПРЕДИ ТОЗИ ,,ВИРУС,,. БЛИЗО 8 МИЛИАРДА ХОРА ПО СВЕТА ГИ ЗАРАЗИХА С ИНФОРМАЦИОННИЯ ВИРУС НА МАНИПУЛАЦИЯТА.И ЖАЛКОТО Е ,ЧЕ 95 % ОТ ЧОВЕЧЕСТВОТО ЗАХАПА ТАЗИ СТРЪВ.AЗ, БОРИСЛАВ ЗАШЕВ, НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ ,,КОРОНА ВИРУСА,, И НАЙ-ВЕЧЕ ,НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ ТЕЗИ, КОИТО МАНИПУЛИРАТ ЗАД КОЛИСИТЕ.СЕГА ВЕЧЕ ИСКАТ ДА НИ ПРЕВЪРНАТ И В ЗАТВОР. Сигнализирай за неуместен коментар