Да осъдиш институция в САЩ: $150 хил. в джоба и номер "Аз съм Бог"

Бени Харт спечели любопитно дело и ще може да шофира с регистрация "IM GOD"

20.02.2020 | 22:50 Редактор: Кристина Крумова
Да осъдиш институция в САЩ: $150 хил. в джоба и номер

Американецът Бени Харт осъди Департамента по транспорт за 150 000 долара заради отказа да му бъде издаден регистрационен номер с надпис "IM GOD" ("Аз съм Бог"). Осен това, съдът нареди на мъжа да бъде издаден такъв номер, съобщава The Washington Post.

Историята започва през 2016 г., когато Харт и съпругата му се местят от Охайо в Кентъки. Преди това, в продължение на 12 години, мъжът кара в родния си щат с номер IM GOD. Според законите в Америка обаче при преместване от един щат в друг са нужни нови регистрационни табели за колата. 

Харт си поръчва такива, но местния Департамент по транспорта му отказва. По законите на САЩ, собственикът може да си избере всякакъв надпис за номера, но той не трябва да бъде вулгарен или неприличен. И във ведомството решават, че фразата IM GOD попада под това определение.

Решението не устройва 84-годишния атеист, който твърди, че никой не може да докаже кой е Бог и кой не е. Затова и няма как да му забранят да кара с такава табела на колата. Мъжът наема адвокати, като процесът продължава 4 години и в крайна сметка Харт печели.

Цялата статия четете на automedia.bg

Снимка: Freedom From Religion Foundation

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК