fallback

Пет вида тренировки, с които да се справите с безсънието

Честите нощни събуждания отнемат енергията ви, правят ви нервни и неспособни да се справяте с ангажиментите си

19.02.2020 | 16:25 Автор: Ралица Братанова

Някои видове тренировки са особено полезни в борбата с безсънието и честите нощни събуждания, които отнемат енергията ви, правят ви нервни и неспособни да се справяте с ангажиментите си и най-вече влошават здравето ви, пише Az-jenata.bg.

Тичане

Когато ежедневието ви е напрегнато и това натрупва хронично високи нива на стрес в тялото ви, е задължително да се освободите от тях в края на деня. Достатъчни са само 20 минути тичане, за да успокоите ума си и да го подготвите за пълноценен сън.

Ходене

Ако тичането не е подходящо за вас, можете да опитате да ходите. Направете го свой ритуал след вечеря, за да се разтоварите от приетите калории, а и за да провокирате секреция на серотонин. 

Йога

Йога има много разновидности, някои от които са енергични и изтощаващи, дори силови. Ако искате да успокоите тялото си и да го предразположите към лесно и бързо заспиване, опитайте релаксиращ вид йога, който да ви отпусне и да отнеме стреса от тялото ви, за да заспите по-лесно и дълбоко през цялата нощ.

Вдигане на тежести

Вдигането на тежести изглежда плашещо за непросветените. Не си представяйте, че трябва да станете щангист, за да се преборите с безсънието. Достатъчно е да правите 20 или 30-минутни упражнения с гирички или дъмбели вкъщи, за да ускорите процесите на заспиване и отпускане. 

Градинарство

Градинарството не е точно тренировка, но пък е също толкова полезна двигателна активност, съизмерима с някои видове тренировки, съчетаващи силови и кардио упражнения. Ако се грижите за растения, засадени в земята, ще ви се наложи да клякате, вдигате някакви тежести, премествате товари, да ходите от едно място на друго, да копаете.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback