И "Оскарите"-те отиват при... Големият победител е изненадващ (обновена)

Брад Пит най-накрая взе статуетка за актьорския си талант

10.02.2020 | 11:58 Редактор: Тодор Петров

Южнокорейският филм "Паразит" записа името си с в историята на филмовите награди "Оскар". За първи път чуждоезична лента взе голямата награда на Холивуд – най-добър филм. Черната комедия получи още 3 статуетки.

"Паразит" се превърна в сензацията на вечерта и разби предварително сочените за фаворити филми в големите категории. Освен за най-добър филм на годината, режисьорът Пон Джун-Хо надви огромната конкуренция в лицето на Мартин Скорсезе, Куентин Тарантино, Сам Мендес и Тод Филипс, грабвайки един от най-ценните призове - за най-добър режисьор. 

"Паразит" получи наградата в оспорваната категория с променено име - за международен филм. Лентата беше отличена и в категорията "Най-добър оригинален сценарий". 

Хоакин Финикс беше награден за най-добра мъжка роля за превъплъщението си в "Жокера". А за най-добра актриса отличието взе Рене Зелуегър за ролята ѝ на Джуди Гарлънд. 

След редица успешни роли в кариерата си, Брад Пит най-накрая взе статуетка за актьорския си талант. Той спечели отличието за поддържаща мъжка роля за играта си в "Имало едно време… в Холивуд" на Куентин Тарантино. Пит пребори конкуренцията на куп звезди от света на седмото изкуство като Антъни Хопкинс, Том Ханкс, Ал Пачино и Джо Пеши. 

Наградата за поддържаща роля при жените отиде при Лора Дърн за ролята ѝ на Нора Фаншоу в "Брачна история".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК