Веган меню за наградите "Оскар", изхвърлят и пластмасовите опаковки

Краставици и моркови заменят иберийската шунка от Испания и японското говеждо

09.02.2020 | 16:20 Редактор: Искра Ангелова

Трескава подготовка за връчването на наградите Оскар. Червеният килим вече е поставен и се извършват допълнителни работни дейности. 

На престижната церемония в Лос Анджелис ще присъстват един от най-големите кинозвезди. А организаторите на бляскавото събитие са подготвили изненади. Наградите "Оскар" се включват в борбата с климатичните промени. 

По-голямата част от менюто ще бъде веган, а пластмасата за еднократна употреба е забранена.

Краставици и моркови заменят иберийската шунка от Испания и японското говеждо по време на тазгодишната бляскава вечеря на престижните филмови награди.

"Тази година имаме невероятно разнообразие от веган блюда. 70% от менюто ще бъде безмесно. Звездите ще могат да се насладят на ризото с гъби и паста със зеленчуци, както и на бадемово мляко. А майстор готвачите ще се погрижат кулинарното преживяване да бъде на ниво", каза шеф-готвачът Волфганг Пук.

Екоактивисти приветстваха решението за веган менюто. Неотдавна в доклад на ООН за изменението на климата беше посочено, че отглеждането на добитък и консумацията на месо оказват негативно влияние върху глобалното затопляне. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК