Задават се интересни професии през новото десетилетие

Дизайнери на рециклирани дрехи, консултанти по дигитална трансформация...

31.12.2019 | 09:55 Редактор: Тодор Петров
Задават се интересни професии през новото десетилетие

В следващото десетилетие може да се наблюдава нарастващо търсене на учени, изследващи поведението на хората, анализатори на бази данни, дизайнери на рециклирани дрехи и мениджъри, отговарящи за използването на енергия, съобщава Bloomberg, цитирана от Bloombergtv.bg.

Brexit, климатичните промени, икономическото забавяне и технологиите са сред факторите, които биха могли да окажат най-голямо влияние върху работните места през 2020 г., според Кралското дружество на Великобритания за насърчаване на изкуствата, производството и търговията.

От Кралското дружество разглеждат няколко възможни сценария за развитие на работните места:

Икономика на големите технологии - "нова епоха на машините", при която технологиите се развиват с бързи темпове, от самоуправляващи се автомобили до 3D печат, осигуряващи по-евтини стоки, но увеличаващи безработицата.

Професии, които ще са актуални: разработчици на софтуер, консултанти по дигитална трансформация, специалисти по връзки с обществеността в сферата на технологиите.

Икономика на прецизността - "бъдеще на свръх наблюдението", където технологичният процес е умерен, но разпространението на сензори позволява на фирмите да създават стойност, като улавят и анализират повече информация за предмети, хора и околната среда.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК