Нова година - ново по-здравословно начало

Съвети от диетолозите как да се грижим по-добре за тялото си

26.12.2019 | 16:20 Редактор: Стефанка Митева
Нова година - ново по-здравословно начало

Новата година винаги е била един вид граница между старото и новото, и най-вече между старите вредни навици и мечтите за нов начин на живот, който да ни донесе повече здраве и просперитет.

Здравето и красивото тяло са двете неща, за които повечето от нас мечтаят и си казват, че ще си ги извоюват най-накрая през следващата година. Новата година е прекрасен момент да започнете с ново начало в живота си.

Здравето и красотата до голяма степен зависят от начина на хранене. Ако искате да се отървете от излишните килограми, започнете да водите по-здравословен начин на живот.

Ако не сте сигурни как точно да го направите, вижте какви обещания биха дали на себе си диетолозите и специалистите по хранене. Мишел Хайман споделя най-ценните новогодишни обещания за здравословно хранене според нея пред сайта eatingwell.com.

1. Започвайте деня с чаша вода

Вместо да започвате деня агресивно с чаша кафе, изпийте чаша топла или хладка вода. Това ще подготви тялото ви за здравословен старт на деня. През нощта организмът се дехидратира леко, затова се нуждае от живителна чаша вода, за да активира наново всички процеси в клетките.

2. Правете си здравословна закуска

За да подобрите цялостното си здравословно състояние, да стимулирате метаболизма и храносмилането и за да отслабнете, приготвяйте си полезна закуска всяка сутрин. Този навик стабилизира нивата на кръвната захар, подобрява инсулиновата резистентност, предпазва от диабет, ускорява метаболизма и подобрява здравословното състояние.

3. Пийте по-малко газирани и подсладени напитки

Колкото по-малко се докосвате до тези напитки, толкова по-добре. Ако не можете да ги изключите напълно, постарайте се да ги сведете до минимум. Това със сигурност ще подобри здравословното ви състояние в дългосрочен план и ще ви помогне да се отървете от излишните килограми без изтощителни диети.

Повече по темата може да прочетете на Az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК